Subaru ger Levorg STI-behandling

Subaru meddelar att de filar på en vassare version av kombimodellen Levorg, med STI-beteckning kan den komma att leverera omkring 330 hästkrafter.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Förra året lanserades Subarus nya kombimodell Levorg i Sverige, en golfklasskombi som delar plattform med Impreza och Legacy. Den ersätter även den sistnämnda i modellutbudet trots att Levorg är en mindre modell.

Under förra årets bilsalong i Tokyo visade Subaru upp en vassare STI-version av Levorg, men då endast som konceptbil. Subaru har dock beslutat att sätta modellen i produktion och nu börjar det dra ihop sig inför officiell premiär, något som väntas ske inom de kommande veckorna.

I nuläget är det oklart vad som gömmer sig under huven på Levorg STI, konceptbilen hade en turboladdad 2,0-litersmaskin kopplad till en sexväxlad manuell låda under huven och det är troligtvis denna som kommer att sitta i produktionsbilen. Denna motor sitter även i WRX S4 som endast säljs på den japanska marknaden, i den levererar motorn 303 hästkrafter. Ungefär detsamma som 2,5-litersmaskinen i WRX STI

.Det är dock möjligt att Levorg STI kan få högre effekt, förra året lanserades nämligen WRX STI S207 i begränsad upplaga i Japan. I den sitter samma 2,0-litersmotor och levererar 328 hästkrafter. Förhoppningsvis blir det denna version som även kommer att sitta i Levorg STI. Något som bör vara ett välkommet komplement till den 1,6-litersmaskin på 170 hästar som är den enda som saluförs i Sverige, det vill säga om Subaru väljer att lansera Levorg STI på den europeiska marknaden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!