Subaru har tillverkat 15 miljoner boxermotorer

Subaru har nått en milstolpe. Motortypen, som jämte fyrhjulsdriften, har blivit märkets kännetecken – boxermotorn – har nu tillverkats i 15 miljoner exemplar av det japanska företaget.

Tänker du Subaru så tänker du förmodligen också fyrhjulsdrift och boxermotor. Men bilarna från Fuji Heavy Industries, som moderbolaget heter, har inte alltid haft motor med motstående cylindrar. Den första modellen med boxer var Subaru 1000, som lanserades i maj 1966.

Sedan dess, och fram tills nu, i nära 50 år alltså, har det alltså blivit totalt 15 miljoner boxermotorer tillverkade hos Subaru. Vilken modell som blev nummer 15 000 000, har inte Subaru avslöjat (om räkenskaperna nu är så noggranna).

Det andra Subaru-kännetecknet, fyrhjulsdriften, har hittat ner i över 14 miljoner bilar, med lansering i Subaru Leone 1972.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!