100617-impreza berlinetta

Subaru Impreza Berlinetta – italienska drömmar

Subaru-fantast? Då ska du absolut titta hit, men samtidigt inte dra förhastade slutsatser. Denna artikel berör i alla fall något så underligt och läckert som en Subaru Impreza i Berlinetta-utförande.

En liten sportig coupé från Subaru är något som verkar vara efterfrågat, och det kommer. Toyota visade förra året upp sin nya lilla 2+2-sitsiga sportcoupé FT-86 med en tvåliters boxermotor från Subaru under huven. Och så vitt vi vet ska Subaru också visa upp en motsvarande modell byggd på samma teknik – så är det i alla fall sagt.

Innan (och om) Subaru visar upp sin färdiga bil kan alla Subaru-fantaster få drömma lite – drömmar som blir lite mer konkreta tack vare en designstudie från italienska designfirman BeeStudio. Observera att det rör sig om en designstudie i digital form, det är alltså ingen bil som byggts.

BeeStudio kallar sin studie för Subaru Impreza Berlinetta eftersom det handlar om en tvåsitsig sportcoupé – ungefär vad beteckningen berlinetta står för på italienska.

Bilen är baserad på samma bottenplatta som busbilen Subaru Impreza WRX STI, men med en ganska markant skillnad. BeeStudio har i sina tankar vänt på plattformen bak och fram så att boxermotern nu sitter där bak i stället för där fram. Vi snackar alltså här om en äkta sportcoupé av gammalt snitt. Hur det skulle fungera i verkligheten får vi nog aldrig veta, men idén är rolig.

Enligt BeeStudio hade de tänkt sig ett rörramschassi under karossen som är i glasfiber, aluminium och kolfiber. Detta håller vikten låg.

Nu du, nu är det dags att vakna upp ur drömmarna och fokusera på den riktiga framtiden i stället och samtidigt hålla en tumme eller två på att Subaru kommer loss och visar oss sin version på Toyota FT-86.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!