100324-subaru-impreza-wrx

Subaru Impreza WRX lägger på hullet

Subaru fortsätter att skruva på sin nästan-rallybil Impreza WRX. På nästa veckas bilsalong i New York visas årsmodell 2011, en av nyheterna är ett wide body-kit som fläskar till Imprezan rejält.

När Subaru Impreza går över till modellår 2011 får även den lite mildare WRX-versionen det breda kjolpaketet som hittills har varit förbehållet värstingversionen WRX STI. Impreza-spekulanter i USA kan boka sin nya Impreza WRX redan i sommar men det är ännu oklart när eller om de europeiska bilarna genomgår samma förändringar.

Nyheterna på Impreza WRX är inte bara kosmetiska. Med wide body-kitet kommer också en breddning av spårvidden fram och bak med 3,8 centimeter. Bilen får också hårdare bussningar baktill och bredare däck (235/45R17 mot de gamla 225/45R17). I sitt bredbenta utförande ser Impreza WRX onekligen betydligt hårdare och sportigare ut, detta kompletteras med ett milt ansiktslyft bestående av några nya veck i frontspoilern, nya dimljus, rökfärgade strålkastare och en omdesignad grill. Alla förändringar på karossen sägs förbättra luftmotståndet, men samtidigt lägger de på 15 kilo på bilens vikt. Nyheterna omfattar både sedan- och femdörrarsmodellen.

Alla fyra hjul får kraft från den vanliga boxerfyran på 2,5 liter och 265 hästkrafter. Motorn spakas med en femväxlad manuell låda och vid 4 000 r/min nås det maximala vridmomentet på 330 Nm.

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!