071121-subaru-boxermotor

Subaru kan ge upp fyrhjulsdrift och boxermotor

Med nya krav på lägre koldioxidutsläpp och minskad bränsletörst kan Subaru bli tvungna att gå ifrån den sedan 1980-talet inslagna linjen med fyrhjulsdrift och boxermotor. Dessa särdrag kommer troligen att bli tillval i framtida modeller.

Det är Subarus Australien-chef Nick Senior som läckt nyheten att Subaru funderar på att erbjuda bilar utan fyrhjulsdrift och boxermotor. Dessa egenskaper har sedan 1980-talet varit utmärkande för Subaru och har varit en bidragande faktor till den, relativt sett, lilla biltillverkarens överlevnad. Det rör sig dock inte om något avskaffande. Enligt Nick Senior ska fyrhjulsdrift finnas som extrautrustning till alla modeller, även i framtiden. 

Det kommer dock inte att ske några förändringar innan 2010. Det finns för närvarande inga planer på någon modell utan boxermotor eller fyrhjulsdrift.

Det är sedan tidigare känt att Subaru ska lansera dieselmodeller i Europa under 2008. Dessutom samarbetar man med Toyota inom hybridteknik, ett samarbete som fortgår trots Subarus satsning på dieselmotorer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!