081217-subaru-legacy-concept

Subaru Legacy Concept till Detroit

Modellnamnet Legacy fyller 20 år och det firas med en konceptbil på Detroitsalongen 2009 som fingervisar om modellens framtid.

På Detroitsalongen kommer som vi tidigare berättat nya Volvo S60 Concept att premiärvisas. Nu står det klart att även en Subaru kommer visa sitt koncept på modellen Legacy.

Japanerna är fåordiga i sin pressrelease och bilden följer den nya trenden när det gäller medföljande bilder – att visa så lite som möjligt. Klart är att bilen kommer ha boxermoter på 3,6 liter och fyrhjulsdrift, konstigt vore väl annars, detta är Subarus paradgrenar.

Fronten, det enda bilden avslöjar, är betydligt tuffare än dagens modell som debuterade 2003, och här finner vi lampor av LED-typ. Bilden avslöjar också att kameror ersätter backspeglarna, men det följer med största sannolikhet inte med till den produktionsklara versionen.

Modellen Legacy har sedan 1989 funnits i fyra generationer och sålt i 3,6 miljoner exemplar världen över. I Sverige har modellen nyligen uppmärksammats som en av de mest driftssäkra enligt Bilprovningens statistik. Här hemma utgör kombimodellen 80 procent av alla sålda Legacy-bilar.

Bilsalongen i Detroit håller öppet för allmänheten mellan den 17 och 25 januari.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!