100713-Subaru design

Subaru ska attrahera med snygga former

Japanska Subaru är välkända för boxermotorer och fyrhjulsdrift. De är däremot inte kända för att bygga snygga bilar. Det ska det bli ändring på nu.

De som tycker att Subaru (B9) Tribeca (bilden ovan) innan ansiktslyftningen är en snygg bil är lätträknade. Dagens Tribeca tilltalar däremot betydligt fler. Men det räcker inte, Subaru vill attrahera kunder på andra sätt än med bra boxermotorer, greppvänlig fyrhjulsdrift och pålitlig kvalitet. De tänker helt enkelt börja skapa bilar som attraherar ögat, inte bara hjärnan.

Subaru ska skapa modernare bilar och ha ett formspråk som genomsyrar hela modellprogrammet och till sin hjälp har de formgivaren Osamu Namba som anlitats sedan 2008 som konsult. Nu har han fått det stora uppdraget att leda hela processen, att leda Subaru in i en ny era.

– Vi vill bredda vår attraktionskraft och göra märket tillgängligt för den stora massan och inte bara en liten skara lojala kunder. Vi måste lägga till mer nutida designinslag, berättade Osamu Namba nyligen under en intervju.

Hur Subarus nya formspråk kommer att se ut återstår att se, men Osamu Namba talar om mer skulpterad front, starkt markerade sidolinjer och starkare utseende överlag.

Vilken Subaru tycker du är snyggast? Och själv – vilken tycker du är fulast? Dela med dig av dina tankar i en kommentar nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!