Subaru smygvisar het Forester STI

Subarus omtyckta suv Forester ser ut att komma i ett prestandautförande med det respektingivande STI-emblemet prydandes både grill och baklucka.

STI-beteckningen förknippas vanligtvis med körglada Subaru Impreza-versioner (även om nya WRX och WRX STI inte längre heter Impreza). Nu ska trebokstavsförkortningen, som för övrigt står för Subaru Technica International, även pryda märkets populära suv Forester.

I september visade Subaru i samband Super GT-tävling på Suzuka-banan i Japan upp Forester STI Concept (se bild längst ned). Nu har den japanska biltillverkaren släppt fyra, delvis  dunkla, detaljbilder som visar just Forester STI. Men andra ord är en produktionsversion i antågande och premiären ska vara förlagd till den 25 november.
Av Forester STI kan vi förvänta oss en kaross som är mer muskulös med mer aggressiv framtoning, större hjul och bromsar, vässat chassi och sportigare interiör.
Under huven vet vi inte vad japanerna har tänkt sig för maskin, men tveksamt är om det blir den 2,5-liters boxerfyra på 300 hästkrafter som sitter i nya WRX STI (309 hästkrafter om den säljs i USA). Men närmare 300 hästkrafter bör siffran ligga, annars känns steget upp från Forester 2,0XT inte så värst häftigt.

Konceptversionen av Forester STI visades i Japan i september, det är den vi ser på bild här. Produktionsversionen ser mer eller mindre ut att vara identisk med konceptbilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!