051124_subaru

Subaru startar fabriksteam i Sverige

Suabru kommer att till nästa säsong starta ett rally-team som kommer att tävla i SM-serien och utvalda VM-deltävlingar. Förarna heter Oscar Svedlung och Hasse Gustafsson.

Subaru satsar svenskt på kommande säsonger. Det japanska märket startar till nästa säsong ett fabriksteam i Sverige som ska tävla i grupp-N i SM-serien och Svenska rallyt. Ett team bestående av en teamchef vid namn Staffan Parmander, 20 mekaniker och två förare med kartläsare. Förarna heter Oscar Svedlund och Hasse Gustafsson.

Gustafsson, 35, har kört Rally sen 1994 på olika nivåer och med olika bilar. Nu befinner han sig på sin högsta nivå hittills klassmässigt och kommer att kämpa om SM-medalj. Målet på lång sikt är SM-guld 2007.

Oscar Svedlund är mycket talangfull 25-åring som bl. a. har seger i RAC-rallyt, SM-silver rally 2005 och SM-guld i SLC (Banracing) 2005 på sin meritlista. Han kommer - liksom Hasse Gustafsson - köra hela SM-serien och Svenska rallyt i grupp-N, men Svedlunds sikte är utöver det inställt på ytterliggare fyra VM-starter.

Ambitionen för teamet är att slåss om SM-medaljer samt att inom några år ha en svensk förare i Subarus WRC-team där norske föraren Petter Solberg vann VM-guld 2004.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!