Subaru visar nya Forester och Impreza i STI-utförande

Subaru Tecnica International har fått sätta tänderna i nya Forester och Impreza. Nu får vi ta del av de första bilderna på bilarna som ska visas upp på bilsalongen i Tokyo i januari.

Till bilsalongen i Tokyo i januari, som föregår bilsalongen i Detroit, ska Subaru visa upp två STI-koncept baserade på nya Forester och nya Impreza. Sistnämnda modell säljs redan i Europa, däremot har nya Forester inte släppts här ännu. Den kommer till Europa runt sommaren 2019, ett år efter lanseringen på den amerikanska marknaden.

Forestern är lackerad i grått och har fått ett lättare bodykit som tillsammans med bland annat LED-dimljus ska ge suven ett kaxigare utseende. Skillnaderna jämfört med standardbilen är egentligen inte speciellt stora. Nya 19-tumshjul döljer Brembo-bromsar varav de främre är sexkolvsdoningar.

Imprezan är vit med svart tak och om möjligt än mer lik standardbilen. Kromdetaljerna som normalt är placerade över dimljusen har ersatts med DRL-lysdioder. Baktill noterar vi två centrerade ändrör.

Någon interiörbild får vi inte se i dag men Subaru skriver att insidan är bordeuxröd (violettbrunröd) med ”tydlig struktur”. Exakt vad det innebär får vi se om några veckor.

LÄS MER: Provkörning av nya Subaru Impreza

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!