Subaru visar nya Impreza – igen

Fast denna gång är det i sedanutförande. Vilken karossform tycker den gör sig bäst i?

På Tokyosalongen förra månaden visade Subaru upp Impreza 5-Door Concept. Den salongen är avslutad och i stället är det salongsvisning i Los Angeles och med sig dit har Subaru tagit med sig ännu en Impreza-konceptbil. Denna gång handlar det om en sedanbil, därmed heter bilen Impreza Sedan Concept. Logiskt och bra.

Förutom formerna skiljer sig de båda konceptbilarna åt på längden (så klart), men även på bredden. Sedanbilen är tydligen aningen smalare. Axelavståndet är däremot detsamma.

Plattformen som bilarna byggs på heter Subaru Global Platform och är märkets nya, flexibla grundplåtar för framtida bilbyggen. Utöver en ny generation Impreza kommer bland annat nya Outback att använda sig av SGP-plattformen.

Eftersom det handlar om Subaru blir det konstant fyrhjulsdrift och boxermotorer. Cylinderavstängningsteknik är en av nyheterna – hos motorerna alltså.

Vilken föredrar du – sedanen eller halvkombin?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet