Subaru visar Viziv Future i Tokyo

Subaru ska visa upp tredje inkarnationen av konceptbilen Viziv. Nu är den närmare produktionsutförande än någonsin.

För två år sedan, på bilsalongen i Genève, visade Subaru upp sitt crossoverkoncept Viziv. Året därpå presenterade den vidareutvecklade Viziv 2, och nu är det dags för den senaste inkarnationen av konceptsuven.

Viziv Future som kommer att visas upp på Tokyos bilsalong i slutet av oktober är helt enkelt ytterligare en vidareutveckling av Viziv-konceptet. Årets upplaga ligger dock närmare produktionsutförande än tidigare.

Liksom föregångarna har Viziv Future en hybriddrivlina, i detta fall en vidareutveckling av den som sitter i Subaru XV. En modellversion som dock inte säljs i Sverige. En fyrcylindrig turbomotor som får hjälp en elmotor som sitter bak, således driver förbränningsmotorn framhjulen och elmotorn bakhjulen. En liknande lösning som hos bland annat Lexus RX.

Än så länge delar Subaru inte med sig av mer uppgifter angående konceptbilen, men om Viziv Future får vi veta när bilsalongen i Tokyo drar igång i slutet av oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!