Subaru XV Crosstrek Hybrid Foto: 2012

Subaru XV Crosstrek Hybrid officiell – säljstart under 2013

Subarus första hybrid har nu haft världspremiär på bilsalongen i New York. XV Crosstrek Hybrid kombinerar en 150-hästars boxermotor med en 14-hästars elmotor. Fyrhjulsdrift förstås, det är ju en Subaru.

Subarus crossover XV fick äran att bli märkets första hybridmodell. Men tilläggsnamnet Crosstrek Hybrid handlar det om en boxermotor som tillsammans med en liten elmotor sägs sänka förbrukningen med mellan 15 och 20 procent vid stadskörning och mellan 10 och 15 procent vid blandad körning. 

 Boxermotorn är på 2,0 liter, 150 hästkrafter och 196 newtonmeter. Elmotorn, som är integrerad i CVT-automatlådan Lineartronic, levererar 14 hästkrafter. Drivningen sker på sedvanligt Subaru-vis symmetriskt på alla fyra hjul, även när bilen körs enbart på el, vilket är möjligt i hastigheter upp till cirka 40 km/h.

 Drivlinan inklusive batteripaketet innebär att XV Crosstrek Hybrid jämfört med motsvarande bensinversion väger 136 kilo extra samt har 48 liter mindre bagageutrymme. 332 liter totalt vilket är i minsta laget med dagens mått mätt.

 Subaru XV Crosstrek Hybrid har säljstart i USA under fjärde kvartalet 2013. Japan får förmodligen ta del av bilen i samma veva. När den kommer till Europa samt vad den kostar är i dagsläget oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!