101103-subaru coupé sport

Subarus sportcoupé – första bilden

Subaru har släppt ett kort, filosofiskt pressmeddelande där de berättar om företagets nya tankar kring bilbyggande och passar samtidigt på att visa en kryptisk bild på en konceptbil – förmodligen deras nya sportcoupé som det snackas så mycket om.

Subaru ska förbättra och finslipa sitt varumärke globalt sett och lanserar därför ett helt nytt talesätt som ska spegla det en gång så framgångsrika rallymärkets nya framtid – ”Confidence in Motion”.

Förtroendet – confidence – ska spegla Subarus inställning till teknisk kompetens och bilförarnas, det vill säga kundernas, engagemang för njutning och sinnesfrid.

Rörelsen – in motion – ska uttrycka Subarus beslutsamhet att fortsätta att utvecklas för att möta kundernas förväntningar i en värld som ständigt förändras.

Två livsviktiga värden för Subaru är att de aktivt ska ta itu med globala miljöfrågor och de krav som ställs på bilanvändande, samt att bilarna bör vara mer än bara ett enkelt transportmedel. Bilar bör helt enkelt vara en källa till njutning, som i sig vilar på en grund av sinnesfrid.

Eftersom bilköparnas förväntningar på bilarna blir allt fler och högre tänker Subaru fortsätta att jobba vidare med självständigt tänkande och fortsätta erbjuda njutning och sinnesfrid – utan att förlora essensen av vad en bil ska vara.

Sist i Subarus filosofiska pressmeddelande kan vi läsa…

”Confidence in Motion uttrycker Subarus ambition att fortsätta utvecklas för att kunna erbjuda ännu fler kunder nya sätt att berika sina liv genom en unik och tillfredställande Subaru-upplevelse”.

Ett första steg i sin satsning ”Confidence in Motion” är en konceptbil som ska ställas ut på bilsalongen i Los Angeles senare denna månad. Konceptbilen sägs förkroppsliga Subarus nya tänk. Vi tror helt enkelt att det handlar om Subarus nya sportcoupé som samutvecklas tillsammans med Toyota (se FT-86) och som vi redan sett spionbilder på.

Bilden ovan visar konceptbilens silhuett och visst ser det sportigt ut med kompakta, bulliga former och ganska korta överhäng (lite som en sportig version av Ahlgrens bilar). Kanske den gömmer en ny hybriddrivlina där en elmotor parats ihop med en boxermotor? Med tanke på att märket aktivt ska ta itu med globala miljöfrågor låter det inte helt långsökt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer