060118_bondbil

Sugen på en Bondbil kanske?

Företaget RM Auctions sysslar med bland annat auktioner. Nu till helgen anordnar de en med klassiska bilar, på den finns bland annat James Bonds Aston Martin DB5 och Al Capones Cadillac.

Om du alltid velat ha James Bonds Aston Martin DB5, årsmodell 65, så finns nu chansen. Företaget RM Auctions sysslar med bland annat bilauktioner, och på fredag ska den auktioneras bort. 282 hästkrafter får du i en sån. Det är en mer än nya Subaru Impreza STi. Den har också alla finesser som Bond använde i filmen. Till exempel den snurrbara registreringsskylten, något som många Stockholmare skulle vilja ha idag med tanke på trängselskatten. Priset? RM räknar med att den ska gå för bortåt en miljon dollar. 

Det finns självklart fler spännande bilar på auktionen. Ytterliggare en bil i miljondollar klassen är skottsäker Cadillac V8 Town Sedan -28. Skottsäker är den för att det var den bilen som gangsterlegenden Al Capone åkte runt med i Chicago på 30-talet. En V8 som ger hela 90 hästkrafter. Aningen mindre än vad bilföretagen normalt tar ur en V8 idag men det var ju också 78 år sen den tillverkades. Fler "fynd" kan du hitta på www.rmacutions.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!