061228_rolls

Superlyxig cabriolet från Rolls-Royce

Här är Rolls-Royce nya cabriolet. Modellen kommer troligtvis att heta Phantom Drophead Coupé, men det är inte bekräftat. Titta och njut!

Ska du köpa en ny cabriolet till nästa sommar? Då kanske Rolls-Royces nya modell kan vara av intresse, räkna med en prislapp runt fyra miljoner kronor. 

Bilen kommer att premiärvisas på bilsalongen i Detroit i början av januari. Vad den ska heta är inte helt klart, inte ens dessa bilder är officiella ännu så därför är informationen knapphändig.

Bilen föregicks av konceptbilen 100EX som visades för två år sedan. Lite förvånande så går de läckra strålkastarna av LED-typ vidare till produktion, vilket ger cabrioleten ett helt annat ansikte än limousinen Phantom. Lägg även märke till sufflettskyddet i teak och de bakhängda dörrarna. Fräckt! 

Motorn plockas direkt från Phantom. Det rör sig alltså om en V12 på 6,8 liter och 460 hästkrafter. Konceptbilen hade emellertid en V16 på 9,0 liter. 

Kraften når bakhjulen via en sexväxlad automatlåda. Räkna med en toppfart på 210 km/h och att 0-100 km/h går på 5,5 sekunder. Inte illa för en bil med en tjänstevikt på 2,6 ton.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!