060811_peugeot

Supersportbil med dieselmotor - från Peugeot!

I september är det dags för Paris bilsalong och när den sker brukar de franska biltillverkarna at in från tårna för att imponera på hemmaplan. Peugeot är först ut i år och via läckor finns idag bilder på konceptet 908 RC.

Peugeot 908 RC är en sportbil som på många sätt påminner om Saab Aero X. Inte för att den liknar med vare sig motorval eller design men att det är designstudie är tydligt. Nya djärva tag prövas och det är väl det som en konceptbil är till för.

Den ser ut som en coupé men har fyra dörrar vilket innebär att antagligen ska vara en direkt konkurrent till Mercedes BLS.

Exteriört är det fortfarande väldigt mycket Peugeot men aggressivare än vanligt med stora kantiga luftintag i fronten men ändå ganska mjuka Peugeotlinjer.

Interiört är det väldigt futuristiskt och inte så mycket standard Peugeot. Betydligt sportigare än vanligt. Fyra rejält kupade stolar och reglage för det mesta både fram och bak.

Under huven ska det enligt uppgifter från holländska AutoWeek sitta en 700-hästars Le Mans V12 dieselmotor. En helt klart spännande skapelse har fransmännen fått till och vi kan knappt bärga oss till Parissalonge

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!