090213-alto

Suzuki Alto har Europapremiär i Genève

Nedräkningen till vårens salong med stort S fortsätter. Här kommer Suzukis nyheter.

Inte helt förvånande är det miljön som står i fokus även i Suzukis monter under årets Genèvesalong.

Nya Suzuki Alto är nu redo för den europeiska marknaden. Med en enliters bensinmotor och en förbrukning på 0,44 l/mil vid blandad körning samt ett koldioxidutsläpp på 103 g/km får den stämpeln som miljöbil.

Nya Alto lanseras som en både körglad och miljövänlig bil med siktet inställt på urban körning. Suzuki hoppas att modellens praktiska utformning och "uppkäftiga yttre" ska attrahera medvetna bilköpare.

Gamla Alto hade 1999 priset som huvudargument och var den enda nya bilen i Sverige för under 60 000 kronor. Även nya Alto ska kriga om köpare med hjälp av prislappen men något riktpris för den svenska marknaden finns i dagsläget inte.

Under parollen Suzuki Eco presenteras olika sätt att minska Suzuki-bilars miljöpåverkan. I Genéve kommer ett start-stopp-system för modellerna Alto och Splash att visas upp.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!