101017-suzuki swift fel

Suzuki återkallar Swift

Suzuki har meddelat att man i Japan återkallar Swift och tre andra modeller på grund av att sidobackspeglarna kan lossna och ramla av. 90 000 bilar berörs, men ytterligare 192 000 kan komma att återkallas utanför hemmamarknaden.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Suzuki i Japan påbörjat återkallelserna av 90 617 bilar av modellen Swift samt tre andra (ej namngivna, troligtvis Japan-specifika modeller). Ytterligare drygt 192 000 bilar utanför Japans gränser kan komma att påverkas av återkallelsen och då förmodligen även Sverige. De Swift-modeller som berörs är tillverkade mellan maj 2007 och september 2009. Det berör alltså inte den senaste, nyligen presenterade, generationen.

Anledningen till återkallelsen är att skruvarna som håller sidobackspeglarna på plats kan lossna av vibrationerna vid körning vilket kan leda till att sidobackspeglarna ramlar av.

Suzuki har fått in 77 klagomål från japanska kunder, men inga olyckor ska ha rapporterats in.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!