100812-suzuki-bonneville

Suzuki Kizashi preppad för Bonneville

Suzuki är ett välkänt namn inom motorsporten men knappast för några bedrifter på fyra hjul. Det Suzuki ändra på och har för den sakens skull bestämt att sedanmodellen Kizashi ska tävlingsköra på Bonneville Salt Flats i USA.

  När man tänker på motorsport så tänker man knappast på Suzuki och om man ändå gör det så handlar det garanterat om en liten och lätt sporthoj som smiskas runt en bana. Suzukis amerikanska avdelning försöker nu höja märkets status genom att låta den nya sedanmodellen Kizashi ställa upp i Blown Gas Coupe-klassen den 14 augusti på Bonneville Salt Flats i Utah.

Kizashi lär garanterat se ut som ett svart får bland muskelstinna amerikanare i Bonneville men Suzuki har gjort sitt bästa för att anpassa Kizashi till sällskapet. Bilen får ha kvar sin vanliga 2,4-litersmotor men tack vare ett nytt turboaggregat med högt laddtryck höjs effekten till imponerande 500 hästkrafter och 560 newtonmeter, mätt på drivhjulen. För att färden genom saltöknen ska gå säkert har Kizashi försetts med en ny frontspoiler, säkringsremmar som håller motorhuv och rutor på plats, dubbelt brandsläckningssystem samt en stoppskärm som kan få stopp på bilen när det går som snabbast. Målet är att Kizashi ska spräcka den magiska 200 mph-gränsen, det vill säga köra fortare än 320 km/h.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr