060814_hybrid

Suzuki kommer med koncept och ny Swift till Paris

Suzuki tar med sig åtminstone två roliga nyheter till Parissalongen. Den ena är en Swift Sport och den andra en konceptbil vid namn Splash.

Suzuki Swift Sport bygger på den redan befintliga tredörrarsversionen av Swift men något sportigare. Den är dock ingen ny bil, den finns redan i japansk version men kommer nu med europeiska specifikationer.

Suzuki Splash är en konceptbil i småbilsklassen. Det är dock väldigt mycket koncept över bilen och den är, enligt Suzuki, en bra bit från färdig produktionsbil.

Det som kommer stå på Parissalongen under namnet Splash är i alla fall en tredörrars småbil, 3,8 m lång, 1,78 m bred och 1,65 m hög. Den har plats för fem personer och ska locka till sig alla sorters kunder. Under huven är en rak fyrcylindrig bensinmotor på 1,2-liter. Den tar hjälp av en fyrväxlad automatlåda för att driva bilen.

Hur den ser ut på riktigt får vi se om några veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!