Suzuki S-Cross uppdateras

Suzukis crossovermodell får nytt nylle och två nya bensinmotorer.

Till höstens bilsalong i Paris, som håller öppet mellan den 1 och 16 oktober, kommer Suzuki att visa upp en ansiktslyft SX4 S-Cross. Redan nu släpps de första officiella bilderna, kanske för att bilder läckte ut redan i somras.

Det är först lätt att ta nya SX4 S-Cross för en helt ny bil då fronten har knådats om rejält. Grillen är kromad och mer rät än tidigare. Baktill och invändigt är uppdateringarna inte lika omfattande.

1,0- och 1,4-bensinare ersätter dagens motor på 1,6 liter. Det är cylindervolymer vi känner igen från andra Suzukimodeller. Den först nämnda från nya Baleno som vi provkörde i nummer 14/2016.

Mer om SX4 S-Cross släpps under pressdagen den 29 september och vi på Teknikens Värld kommer att delta i en väldigt tidig provkörning.

SX4 debuterade som modell 2006 och hade en systerbil i Fiat Sedici. En andra generation kom 2013 och var helt fristående från Fiat. På den svenska marknaden heter modellen bara S-Cross.

S-Cross testades senast av oss på Teknikens Värld i nummer 5/2015 där den kammade hem ekonomigrenen men bommade i momenten rörande köregenskaper och motor/kraftöverföring.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!