Suzuki slopar Kizashi och Grand Vitara

Suzuki meddelar att de lägger ned tillverkningen av sedanen Kizashi och suven Grand Vitara.

Suzuki Kizashi må inte vara någon storsäljare i Sverige, men Grand Vitara har det däremot sålts en del exemplar av. Nu Har Suzuki officiellt bekräftat att tillverkningen av de båda modellerna läggs ner. Ett beslut som dock inte kommer som någon överraskning då Suzuki för ett år sedan erkänt att lanseringen av Kizashi var ett misstag.

Grand Vitara fick nyligen ett mindre syskon vid namn Vitara som kommer börja säljas under nästa år, men storebrodern som nu har nästan tio år på nacken har kommit till vägs ände. Enligt uppgift är det inte heller aktuellt med någon ersättare.

Suzuki har dock planer på att lansera sex nya bilar innan 2017, bland annat nya Vitara och Celerio under nästa år. Samt en halvkombimodell som placerar sig över Swift och troligtvis får namnet Baleno och uppföljare till Swift och Jimny. Det är dock oklart vilka av dessa modeller som kan bli aktuella för Sverige.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!