091005-suzuki-swift-hybrid

Suzuki Swift Plug-in Hybrid gör som Volt

Precis som i Frankfurt kommer hybriderna att dominera bilsalongen i Tokyo. Suzuki drar sitt strå till stacken och visar lilla Swift med ett helt nytt hybridsystem med samma upplägg som Chevrolet Volt.

El- och hybridbilar i alla dess olika slag ser ut att bli ett lika vanligt inslag på Tokyosalongen som på det härom veckan avslutade jippot i Frankfurt. Av de bilar som ska visas i Tokyo och redan har avslöjats är det en begränsad minoritet som inte använder en elmotor i någon form. Suzuki vill förstås inte vara sämre utan planerar att visa konceptbilen Swift Plug-in Hybrid, bränslecellsbilen SX4-FCV och faktiskt även MIO – en rullstol med bränsleceller. För stunden riktar vi intresset mot den nya hybridversionen av Swift.

De är olika till utseendet, men under  ytan  är Suzuki Swift Plug-in Hybrid och Chevrolet Volt tvillingsjälar. Precis som Volt förlitar sig Suzukis plug in-koncept på en liten förbränningsmotor, en elmotor och ett gäng litiumjonbatterier som är placerade i mittkonsolen mellan framsätena. Bilen är först och främst avsedd för kortare dagliga turer i stadstrafik. Den lilla förbränningsmotorn har ansvar för att alstra ny energi som lagras i batterierna och sedan används av den 54 kW starka elmotorn. Suzuki vill inte berätta hur lång räckvidden är, men precis som Volt kan Swift Plug-in Hybrid laddas upp i ett vanligt eluttag.

Bilen som ska visas i Tokyo från och med den 24 oktober skiljer sig inte mycket från vanliga Swift när det gäller utseendet. Men plug in-versionen av Swift är alltjämt ett koncept och för att understryka det har Suzuki sågat upp ett hål i motorhuven, slängt på nya fälgar och nya strålkastare. Dessutom har de vanliga stolarna plockats ut och ersatts av tunna lättviktsstolar.

Test- & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!