Suzuki visar tre nya koncept i Tokyo

Årets Tokyosalong ser inte ut att göra någon besviken när det gäller små och tokiga konceptbilar. Suzuki drar sitt strå till stacken och visar inte mindre än tre nya och knepiga koncept.

Under ledorden ”Small cars for a big future” har Suzuki tagit fram tre nya konceptbilar som ska ställas ut på Tokyosalongen i november. Alla är de små och högbyggda.

 Vi börjar med Crosshiker som är en väldigt kompakt crossover med ett gigantiskt panoramaglastak som mest påminner om en glasbubbla. Bilen väger endast 810 kilo och drivs av en trecylindrig 1,0-litersmotor.

 Konceptet X-Lander får oss att minnas de små eldrivna bilar man alltid önskade sig i julklapp när man var liten (men aldrig fick) men är under konceptskalet en Jimny. X-Lander är fyrhjulsdriven och har en 1,3-litersmotor som får understöd av en liten elmotor, allt kopplat till en automatiserad manuell växellåda.

 Sist ut i trion är Hustler som ser ut som en kombination av en suv och en liten MPV. Hur Suzuki förklarar namnet är inte känt men de säger i alla fall att Hustler är bilen för personer med en aktiv livsstil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!