Suzuki Wagon R – nya generationen officiell

Det är inte bara Daihatsu som ställer ut på bilsalongen i Jakarta. Även Suzuki har nyheter att presentera – i form av en ny generation Wagon R. Här är den.

Kommer ni ihåg Suzuki Wagon R+, den högbyggda småbilen som även såldes som förra generationen av Opel Agila? Modellen må inte längre säljas i Sverige, men finns fortfarande internationellt, och nu har en ny generation Wagon R presenterats på bilsalongen i Jakarta, Indonesien. Bilen har också redan börjat byggas i Suzukis fabrik i Tambun, Indonesien.

Det är fortfarande en billig bil det rör sig om, nya Wagon R ska konkurrera med bilar som Honda Brio, Datsun Go och Daihatsu Ayla/Toyota Ayga, men samtidigt ska modellen ha en grön profil och är klassad som miljöbil – i Indonesien.

Under huven sitter en enlitersmotor på 68 hästar och 90 newtonmeter. Försäljningen startar i november, och bilen kommer även att säljas på andra marknader, exempelvis i Indien, där Suzuki tillhör de riktigt stora märkena. Nya Wagon R kommer dock ej att säljas på hemmamarknaden Japan, där finns nämligen en annan Wagon R.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!