090723-sv9-competizione

SV 9 Competizione – Corvette med italienska linjer

Ännu en Corvette-baserad sportbil är på väg att se dagens ljus. SV 9 Competizione sällar sig till den växande skaran av specialbyggen med en Corvette under skalet och den bjuder på en vild blandning av intryck.

Den nuvarande Corvette C6-plattformen har kommit att bli en av de mest använda av världens olika specialtillverkare som behöver en fungerande plattform att leva ut sina vilda idéer på. Den kanske allra vildaste är Bertone Mantide som existerar i ett enda exemplar. Nu kan SV Motor Company läggas till listan av företag som lånar C6-konstruktionen. SV 9 Competizione är dock inte bara ett visuellt bygge, bilen ska mäta sig med de allra bästa.

Det får sägas vara en aning svårt att få ett grepp om de exteriöra linjerna. Ur vissa vinklar lyser släktskapet med Corvette igenom tydligt. Ur andra vinklar ser den snarare ut att vara släkt med Alfa Romeo 8C Competizione, speciellt bakifrån. Under karossen, som till stora delar är byggd i kolfiber och sänker bilens vikt med 60 kilo, ligger Corvette-konstruktionen relativt orörd.

SV Motor Company har låtit drivlinan vara som den är från början. Kunderna kan dock välja till ett nytt insugs- och avgassystem från Ansa Automotive vilket höjer effekten på den 6,2 liter stora V8-motorn från 435 till 450 hästkrafter. SV skäms inte för att jämföra sin bil med några av de bästa i segmentet. På hemsidan ställer de specifikationerna i direkt jämförelse med Ferrari 599 GTB och Aston Martin DB9. Man ser då att SV 9 Competizione hamnar någonstans mellan de två med en acceleration från 0-60 mph (96,5 km/h) på fyra sekunder blankt och en toppfart som anges till 305 km/h.

1 000 exemplar av bilen ska byggas och kunderna har möjlighet att välja vilken Corvette-modell bygget ska utgå ifrån. Vill man ha en riktigt hårig SV 9 Competizione väljer man en Corvette ZR1 och om inte så nöjer man sig med en vanlig Corvette. SV försäkrar att tillvalslistan är i det närmaste oändlig, inga av de 1 000 bilarna ska behöva bli identiska. Det första exemplaret visas i San Francisco i helgen, ungefär en månad innan beställningarna börjar tas emot.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!