110603-audi-r8-gt-spyder Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Svaret från Ingolstadt – Audi R8 GT Spyder!

Det dröjde bara dagar efter att Mercedes presenterat SLS AMG i roadsterutförande innan svaret från Audi kom. R8 GT Spyder – 560 hk och 0-100 på 3,8 sek!

Antingen kan man ana att herrarna i Ingolstadt blev lite stressade över att Mercedes presenterade SLS AMG i roadsterutförande den gångna helgen, eller så är det bara en slump att Audis nya västingcabriolet R8 GT Spyder presenteras officiellt just nu, bara dagar efter Mercedes motståndare.

Precis som i vanliga R8 GT kommer Spydermodellen med samma 5,2-liters V10-maskin som Lamborghini Gallardo bakom sittbrunnen. Effekten är på hela 560 hästkrafter! Vridmomentet 540 Nm! Och tack vare att Audi lyckats trimma ner vikten hos R8 GT Spyder med hela 85 kg så gör bilen 0-100 km/h på låga 3,8 sekunder. (Vilket, som av en händelse, är på tiondelen samma tid som för Mercedes SLS AMG Roadster...) 

Växellådan blir sexstegad med två helautomatiska lägen. R Tronic, som kallar Audi den, ger också föraren möjlighet att växla manuellt med paddlar på ratten. Växlingen ska vid höga varvtal gå så snabbt som på en tiondels sekund. Toppfarten för vagnen är satt till blixtrande snabba 317 km/h.

Audi R8 GT Spyder kommer tillverkas i en begränsad serie om 333 bilar, samma antal som tillverkades av R8 GT i coupéutförande. Vill du ha en gäller det att vara snabb, för även om priset är satt till 207 800 euro (cirka två miljoner kronor), beräknas bilarna inom kort vara slutsålda.

Läs mer

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!