081113-thule-snökedjor

Svensk kedja bäst i Europa

Ibland är det bra att vara snabb. Svenska biltillbehörsföretaget Thule vann nyligen två test i Europa, just för att snökedjan CL-10 var snabbast att sätta på och ta av.

Om det mot förmodan skulle råka bli någon riktig vinter i Sverige det här året kan det vara värt att läsa testresultaten från tyska ADAC och österrikiska ÖAMTC. De två organisationerna utförde nyligen varsitt omfattande test av snökedjor. I båda testen utsågs den svenska kedjan Thule CL-10 till vinnare. En av orsakerna till testsegrarna var att CL-10 var lätt att montera. På 30 sekunder var kedjan på plats, vilket var bäst i test.

– Vi har jobbat mycket med just detta. Det viktiga med snökedjor är ju att de verkligen åker på när de behövs. Och då måste de vara enkla att montera. Även när det är riktigt kallt, säger Peter Kjellberg som är marknadsdirektör på Thule.

I de södra delarna av Sverige kan snökedjor tyckas vara en onödig utrustning att ha i bilen. Men ska man åka på skidsemester i Europa är det bäst att packa med kedjorna. I många europeiska länder är det ett lagstadgat krav att det finns snökedjor i bilen vid vinterväglag.

Här måste man ha snökedjor i bilen vid vinterväglag och snö:

Norge 

Tyskland 

Polen 

Frankrike 

Schweiz 

Österrike 

Italien 

Polen 

Slovenien 

Kroatien m fl 

I Österrike är det lag på att ha snökedjor i bilen från och med den 1 november till och med den 14 april. Oavsett väglag.

Tester

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!