100108-saab-manifestation

Svensk Saab-manifestation 17 januari

Saab Turbo Club of Sweden anordnar den 17 januari en manifestation mot GM:s agerande i Saab-affären. De beräknar att minst 500 Saab-bilar ska ingå i den karavan som ska köra från Saab bilmuseum till Saab Automobiles huvudport.

I tisdags körde en karavan med Saab-entusiaster och deras bilar från runt omkring i USA till GM:s högkvarter i Detroit för att demonstrera mot företagets hantering av Saab. I samlad trupp visade de upp sig under parollen ”Save Saab”.

Nu ska svenska Saab-ägare och -entusiaster genomföra en liknande manifestation då Saab Turbo Club of Sweden kallar till en karavan av mäktigt slag. Söndagen den 17 januari klockan 11.00 samlar de Saab-entusiaster från hela Sverige vid Saab bilmuseum i Trollhättan. Två timmar senare ska alla som kommit till platsen med sina Saab-bilar köra i en lång karavan upp till Saab Automobiles huvudport.

– Vi uppskattar att vi kan bli runt 500 bilar, men vi befarar ännu fler. Vi räknar med att varje bil tar 20 meter i anspråk, med avståndet mellan bilarna inräknat. Det skulle betyda att vi får en karavan som är en mil lång med Saab-bilar så långt ögat når, berättar Claes Robertsson, ordförande för Saab Turbo Club of Sweden, för teknikensvarld.se.

Claes Robertsson berättar också att inte enbart svenskar kommer att deltaga. Det kommer att dyka upp Saab-entusiaster från Danmark, Norge, Tyskland och Finland och kanske till och med Holland trots att de själva har en liknande manifestation.

Saab Turbo Club of Swedens och Saab-entusiasternas budskap till GM är enkelt –”Sälj Saab”.

Vem får då hänga med på denna manifestation?

– Vem som helst som har ett Saab-hjärta eller kör en Saab. Det viktiga är att om man vill vara med i konvojen så ska man komma i en Saab, avslutar Claes Robertsson.

Hela aktionen beräknas ta cirka fyra timmar och den som är intresserad av att vara delaktig besöker Saab Turbo Club of Swedens hemsida för mer information. Deltagandet är kostnadsfritt och ingen föranmälan behövs.

Extern länk

Saab Turbo Club of Sweden

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!