Foto: Morten Corneliussen

Svenska dubbdäck får dispens i Puttgarden (till Bordershop)

Dubbdäck är alltjämt förbjudna i Tyskland men nu får svenska turister dispens. I alla fall på den korta sträckan från färjeläget i Puttgarden till Bordershopen.

Enligt lag är det förbjudet att köra med dubbdäck i Tyskland, vilket kan ställa till det för svenska resenärer vintertid. Nu har dock den stora gränshandelsbutiken Bordershop i Puttgarden lyckats driva igenom ett tillstånd som gör det tillåtet att köra med dubbdäck mellan butiken och färjeläget.

Hela 50 procent av Bordershops kunder är svenskar och det är anledningen till att Scandlines har arbetat för att driva igenom tillståndet.

– Jag jobbade i Sverige i fyra år och märkte då att många svenskar körde med dubbdäck, något som jag reagerade på som dansk. Eftersom 50 procent av våra kunder är svenskar tänkte jag att det var dags att göra något åt dubbdäcksförbudet. Alla ska kunna ta sig till Bordershop, med eller utan dubbdäck, säger Scandlines vd Kerim Lindved Aydin.

Sträckan mellan Bordershop och färjeläget är bara cirka 500 meter och det är bara där tillståndet gäller, bilister som kör med dubbdäck utanför den sträckan riskerar fortfarande böter.

Uppdatering

Det är inte längre tillåtet att köra med dubbdäck från färjeläget till Bordershop. Den dispens som fanns för att dubbdäcksförsedda svenska bilar vintern 2013-2014 gällde bara under en säsong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!