070510_volkswagen_e85

Svenska Volkswagen utökar med E85

För minskad bränsleförbrukning och påverkan av vår miljö har Volkswagen hittills fokuserat på snåla bensin- och dieselbilar samt gasbilar. Som Teknikens Värld avslöjade i början av mars kommer nu ytterligare ett alternativ till Sverige - bilar som drivs med E85.

Volkswagen, Audi, Seat och Skoda som alla går under Svenska Volkswagen, kommer vid årsskiftet att lansera versioner av nuvarande bilmodeller som kan drivas av E85. Exakt vilka modeller och versioner det gäller är ännu inte klarlagt.

– E85 är ett sätt att bidra till minskade koldioxidutsläpp och självklart är även vi intresserade av att kunna erbjuda bilar som kan tankas med detta drivmedel, säger Birger Skjellvik, VD för Svenska Volkswagen AB.

Svenska Volkswagen erbjuder redan idag ett antal modeller som är miljöklassade enligt Vägverkets definition för statlig upphandling. Modellerna är Volkswagen Polo BlueMotion, Polo TDI 80, Touran EcoFuel, Caddy EcoFuel, Audi A3 e-power, Seat Ibiza Eco TDI samt Cordoba Eco TDI. Inom snar framtid kommer även Skoda Fabia TDI att dyka upp.

Volkswagen-koncernen har en långsiktig strategi för bränslen och motorer. På kort sikt innebär det snåla diesel- och bensinmotorer medan det på längre sikt innebär biobränslen och högtempererade bränsleceller. Som ett komplement till denna strategi tror Svenska Volkswagen att E85 kan fungera som en nationell lösning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!