090815-volvo pv svenskt

Svenskar redo att köpa Volvo

Det svenska konsortiet Jakob säger sig nu vara redo att lägga ett bud på Volvo Personvagnar. I fredags kontaktade de ägaren Ford att de har den finansiella biten färdig och vill ge sig in i förhandlingarna. Ford är dock djupt fokuserad på diskussionerna med kinesiska Geely.

Det var i augusti i år som vi fick reda på att ett svenskt konsortium under namnet Jakob hade formats och visat intresse för Volvo Personvagnar. Nu säger de sig ha finansiärerna färdiga och att de är redo att lägga ett bud på den svenska biltillverkaren. Peder Fast, vd för konsortiet, säger till TT att ett e-postmeddelande skickades till Volvos ägare Ford i fredags där de klargör att de har de finansiella musklerna att direkt lägga ett bud.

Ford är dock tystlåtna när det gäller Konsortium Jakobs intresse i Volvo.

– Vi är fokuserade på förhandlingarna med Geely som har utsetts till ”prioriterad budgivare”. Därför kan vi inte kommentera eventuella andra bud, säger John Gardiner, talesman för Ford Europe, till Ny Teknik.

Nu är det alltså tre kända intresser som ska ha hört av sig till Ford angående Volvo. Dels kinesiska Geely, men också det internationella konsortiet Crown som redan ska ha lagt ett kraftfullt bud samt nu svenskledda konsortiet Jakob.

Nu är det viktigt att Ford visar intresse för Jakobs intresse, annars finns det risk att konsortiets finansiärer, som sägs vara en mix mellan svenska, europeiska och utomeuropeiska, tröttnar och går vidare till andra projekt.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!