100601-dyrare-volvo

Svenskarna köper allt dyrare Volvo-bilar

Volvo-bilarna blir allt dyrare, i alla fall när köparna har lagt på all extrautrustning de vill. Genomsnittsvärdet på nya Volvo-bilar visar att kunderna lägger mer pengar på sina bilköp.

 Volvon har blivit dyr. De som köper nya Volvo-bilar i dag lägger rekordmycket pengar på sina bilköp. Enligt Volvos egen statistik var genomsnittsvärdet på nya Volvo-bilar under årets första fyra månader 323 000 kronor. Det är rekord.

– - Allt fler svenskar väljer större, säkrare och snålare Volvobilar. Värdet på Volvos försäljning på den svenska bilmarknaden motsvarar idag 23,9 procent av värdet på totalmarknaden. Motsvarande siffra för 2009 var 22,9 procent eller 303 119 kr, säger Thomas Andersson VD för Personbilar Sverige AB.

Aldrig förr har Volvo-köparna lagt så mycket pengar på bilköper. År 2007 var genomsnittsvärdet 298 000 kronor, 2008 steg det till 299 000 och i fjol var det uppe i 301 000 kronor. Trots att Volvo-bilarna har blivit dyrare är Volvo ohotade som Sveriges mest sålda bilmärke. Men i maj har det inte gått helt enligt planerna. Den officiella försäljningsstatistiken för maj presenteras inom kort men Volvo går redan nu ut och säger att försäljningen var svag i maj.

– Vi har haft en dipp i nyregistreringarna under maj månad, men räknar med att nå upp till vår målsättning med 20 procents marknadsandel under helåret 2010 inte minst på grund av lanseringen av nya Volvo S60 och V60, säger Thomas Andersson.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!