070531_f1_f2005

Svenskt företag säljer Schumachers F1-bil

Nu har Schumachers F1-bil Ferrari F2005 sålts. Den nya lycklige ägaren är en norsk finansman.

År 2004 fick det svenska företaget Autoropa förtroendet att leverera en helt ny Ferrari ENZO, en av 399 stycken som producerades i Maranello, till en svensk ägare. Året därpå levererade Autoropa ett exemplar av Ferraris senaste superbil, Ferrari ENZO FXX, till en lycklig ägare. Ferrari ENZO FXX tillverkades i en begränsad serie om 30 exemplar och erbjöds endast till ett selekterat urval kända Ferrariägare.

Nu upprepar Autoropa bedriften och förmedlar försäljningen av Michael Schumachers F1-bil från GP säsongen 2005. Ferrari F2005 är den sist tillverkade av de legendariska Ferrari F1 bilar som var utrustade med Ferraris kraftfulla V10 motor på 950 hästkrafter. 2006 förändrades reglerna och V10-motorn ersattes av en mindre V8 med lägre effekt. F2005 är den hittills snabbaste F1-bil som tillverkats av Ferrari. Detta gör F2005 till en mycket unik bil.

-Det här är helt fantastiskt för oss i “lilla” Sverige. Vi är extremt stolta över att Ferrari S.p.A och Ferraris Corse Clienti avdelning gett Autoropa den här möjligheten att få sälja och leverera en så unik bil som F2005. Att detta samtidigt ger oss chansen att även få höra och se F2005 “in action” på nära håll på banorna i Sverige framöver känns otroligt bra”, säger Autoropas försäljningschef Martin Nelson som gjorde upp affären med F2005´s nya ägare en solig dag på ”Pista Di Fiorano” i Maranello.

F2005´s nya lyckliga ägare, finansmannen Arne Fredly, kommer att aktivt köra bilen från och med våren 2008 inom Ferraris F1 Corse Clienti program. F1 Corse Clienti ingår i Ferraris Corse Clienti program som är en avdelning inom Ferrari S.p.A. Förutom F1 Corse Clienti erbjuder Ferrari Corse Clienti, tillsammans med Ferraris F1-avdelning, privata kunder att köpa och köra Ferraris F1-bilar och andra exotiska Ferrari-tävlingsbilar på prestigefyllda banor runt om i världen.

Ferrari Corse Clienti tar hand om och sköter sina kunders bilar under säsongen. Ägaren meddelar Ferrari vilken, eller vilka banaktiviteter, han önskar delta i under säsongen, Ferrari tar sedan dit bilen och sitt team så att ägaren kan njuta av sin investering fullt ut. Corse Clienti arrangerar, tillsammans med Ferrari S.p.A, 8 större ban och uppvisnings events per år. Totalt sköter Corse Clienti om ca.100 privatägda Ferrari F1-bilar runt om i världen, varav cirka 35 bilar finns I Europa.

Priset för Ferrari F2005 är cirka 21 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!