080909-parkeringsteknik

Taskig parkeringsteknik

Har du också svårt att avgöra om din bil får plats i en parkeringsficka eller inte? Vilket som, ta bara inte efter den här fransmannen som varken bryr sig om sin egen eller andras bilar.

Under ens levnadsår har man fått höra att parisborna parkerar hur de vill, i stort sett. Det stämmer. Men att de flesta bilar har parkeringsskador och bucklor överallt stämmer inte riktigt, det är till stora delar en myt upptäckte jag efter en vecka i Frankrikes huvudstad i våras. Parisborna verkar ha koll på sina bilar i många fall.

En detalj har jag dock förstått först i dag. Alla Mini-ägare (i alla fall alla jag såg) i Paris har utrustat sina bilar med skyddsbågar både fram och bak som på bilden nedan. Inte många andra bilägare har gått samma väg, men man undrar om de inte borde det efter att ha sett filmen nedan där en förmodad fransman gett upp hoppet om att hitta en parkering som storleksmässigt passar hans Renault. Vare sig händelsen i filmen är äkta eller inte, så är det säkert vardagsmat på många platser runt om i Europa.

Filmtipset kommer från våra kompisar på Bilfeber.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr