100310-tata-nano-ev

Tata Nano blir elektrisk 2012

Vi väntar med spänning på att världens billigaste bil ska komma hit till Europa – något som händer nästa år. Tata Nano finns dock redan på plats i Genève, men med tillägget EV. Nano ska bli elektrisk!

 Efter en kraftigt försenad lansering har Tata Nano blivit den framgång som förutspåtts. Kunderna står på kö och Nano har redan utsetts till Årets bil i Indien 2010. Men än så länge finns Nano bara i Indien. Det blir det ändring på snart. På Genèvesalongen avslöjade Tata att en Europaversion ska lanseras nästa år. Den europeiska varianten blir lite längre, lite bredare, lite säkrare och får troligtvis även en större motor än originalversionen. En minst lika intressant nyhet i Genève är att det även kommer en Tata Nano EV, en bil som lanseras 2012.

EV står inte helt oväntat Electric Vehicle och innebär att Nano får en eldriven drivlina. Nano EV finns utställd i Genève som konceptbil och Tata vill inte berätta så mycket om tekniken. De säger bara att den beräknas få en räckvidd på 200 kilometer och ska kunna accelerera från 0 till 60 km/h på 10 sekunder. Batterierna ska vara de samma som i Tata Indica Vista EV, vilka är av, ta ett djupt andetag, superpolymerlithiumjon-typ.

Tata Indica Vista EV är en lite större sedanmodell med eldrift som enligt Tata ska lanseras på utvalda europeiska marknader senare i år. Tillverkningen är förlagd till Norge och Miljo Grenland/Innovasjon, ett företag som till 70 procent ägs av Tata Motors.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!