100322-tata nano brinner

Tata Nano brinner – igen

Nu har ytterligare en Tata Nano, världens billigaste bil, gått upp i rök. I höstas brann tre Nano upp helt plötsligt och i går brann en fjärde upp. Har Tata tullat för mycket på kvaliteten tro?

Sent i höstas brann tre, helt oberoende av varandra, nya Tata Nano upp då de stor parkerade. Trots avstängd tändning råkade bilarna ut för en kortslutning någonstans under rattstången och bilarna började brinna.

I söndags brann ytterligare en Tata Nano upp i Indien. Det hela började när försäkringsagenten Satish Sawant var i indiska Prabhadevi för att hämta upp sin nya bil hos återförsäljaren. Bilen var för övrigt hans första någonsin, så vi kan förmoda att han var lycklig när han hämtade den. Han hade betalat motsvarande 38 000 kronor och då ingick luftkonditionering och servostyrning.

Satish Sawant kan dock inte köra bil, så för att få hem bilen satte han sig i passagerarsätet och lät en anställd på bilfirman köra hem den åt honom så att den skulle komma fram hel och fin.

De lämnade bilfirman klockan tre på eftermiddagen och turen på motorvägen gick fint och smidigt i Sawants nya silverfärgade Nano. Efter 45 minuter körde en motorcyklist upp parallellt med dem och viftade intensivt och pekade bakåt. De vände blicken och fick se något fasansfullt. Baken på bilen stod i lågor. De körde hastigt in till vägkanten och både förare och passagerare kastade sig ut ur bilen. Inom nolltid var hela bilen övertänd. Till och med ett träd vid sidan om blev svett av elden.

Bilen hade alltså tagit eld baktill där motorn sitter, om det beror på dålig kylning eller något annat vet man ännu inte.

Stackars Satish Sawant som aldrig hann hem och visa upp sin först bilen för familj och vänner. Hoppas bara att garanti- och försäkringsärenden fungerar tillfredsställande även i Indien. Kanske det hjälper att Sawant är försäkringsagent?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!