080325-jaguar-land-rover

Tata tar över Jaguar och Land Rover på onsdag

Det har varit en seg historia – försäljningen av brittiska bilmärkena Jaguar och Land Rover. Men nu är det på gång då Ford förväntas offentliggöra försäljningen på onsdag.

I går skrev tidningen Financial Times att Ford Motor Company väntas offentliggöra försäljningen av de två premiummärkena Jaguar och Land Rover. Köpare är indiska Tata Motors och köpeskillingen uppges ligga på två miljarder dollar, motsvarande drygt tolv miljarder kronor. Köpet är nu möjligt efter att Tata Motors beviljats ett lån på tre miljarder dollar av ett bankkonsortium.

I köpet ingår förpliktelser för Ford att fortsätta bidra till de anställdas pensionsfond samtidigt som Tata Motors förbinder sig till att köpa motorer av Ford.

Den överstående miljarden som Tata Motors lånar uppges gå till produktionen av Tata Nano, världens just nu billigaste bil och som är tänkt att få Indien på hjul.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!