061016_taxi

Taxibolagen kräver skadestånd från Volvo

Två av Sveriges största taxibolag, Taxi 020 och Taxi Kurir, är minst sagt missnöjda med Volvos besked om att gasbilarna ska sluta tillverkas. Tillsammans kräver de nu skadestånd från Volvo genom ett öppet brev.

Fredrik Scholander, Taxi 020, och Per Lundquist, Taxi Kurir, är de som skrivit under brevet till Volvo. I det skriver de att senast i april sa Volvo att de skulle fortsätta satsningen på gasbilar vilket lett till att taxibolagen köpt fler gasbilar än någonsin sedan dess. Sedan kommer chockbeskedet att satsningen läggs ner.

Det innebär miljonförluster för taxibolagen som nu måste köpa in nya fordon, dessutom förlorar de enorm med goodwill och så slår det mot miljön.

Förutom att de tycker att det är konstigt att Volvo lägger ner när gasbilarna ökar i antal så kräver de nu ersättning i form av en återtagningsgaranti som gör att de får samma pris för begagnade gasbilar som om de köpt diesel- eller etanolbilar.

De skriver också att den kostnaden som skadeståndet skulle innebära är en investering i varumärket Volvo som annars framstår som lurendrejare och inte ett företag att lita på.

Kontentan av det hela är att taxibolagen helst av allt vill ha kvar och fortsätta köra gasbilar eftersom de tycker det fungerar bra och det är bra för miljön. Men om Volvo verkligen kommer att lägga ner verksamheten så kräver de ovanstående skadestånd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!