Teaserbild på nya Kia Ceed

Kia visar nu en skiss på tredje generationen av modellen cee’d som ska avtäckas under Genèvesalongen – då som Ceed.

Kia cee’d debuterade som modell 2006 och i dag rullar det fler än 70 000 exemplar på de svenska vägarna. Nu nalkas generation tre.

Kia släpper i dag den första officiella bilden på bilen – en skiss som ger oss en aning om vad vi kommer att få se under kommande Genèvesalong då nya Ceed (jo, modellen byter namn) ska avtäckas i såväl halvkombiutförande, som på bilden, som i ytterligare ett karossalternativ.

Nya Ceed är en europeisk angelägenhet då den är designad, konstruerad och utvecklad här och är framtagen endast för den europeiska marknaden.

Vi har tidigare skrivit om Forte, systermodellen i Nordamerkia, förlåt Nordamerika, som tillsammans med skissen ovan kan ge oss en mer klar bild av hur nya Ceed ser ut.

Kia själva menar att deras femdörrarscoupé Stinger har stått som förebild. Vår provkörning av den bilen kan du läsa här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!