100305-app-iphone ipod

Teknikens Värld-app till din iPhone/iPod

Teknikens Värld finns nu i ännu fler kanaler. Senast i raden är att vi nu finns som gratis-app på iTunes Store. Har du en iPhone eller iPod kan du smidigt följa med i vårt nyhetsflöde, se på filmklipp, ta del av tester och bilspionbilder.

Sedan snart två år tillbaka podcastar vi alla våra filmer så att du kan ta del av dem i exempelvis iTunes eller din iPod. Sedan drygt en vecka kan du även följa vårt nyhetsflöde och lite annat smått och gott via Twitter och Facebook.

Nu går vi dessutom ett steg längre när vi nu presenterar vår första app, som självklart är gratis, som du kan ladda ned till din iPhone eller iPod och därmed alltid vara försäkrad om att få de senaste nyheterna, filmklippen, bilspionbilderna och testerna direkt till din telefon.

En skön grej är just filmerna… väl inne i appen är det bara att klicka på ikonen ”Video”, välj ett filmklipp och vrid på telefonen så spelas det upp direkt på skärmen. Hur bekvämt som helst att se bilfilmer och läsa bilnyheter när du vill och var du vill.

Det är enkelt att ladda ned vår app till din iPhone eller iPod. Gå in i App Store via dess ikon och sök efter Teknikens Värld. Sedan är det bara att installera. Du hittar även vår app här.

Några har klagat på att videoklippen i vår iPhone-app inte fungerar men det stämmer inte. Vår app använder sig av den interna videospelaren som Apple rekommenderar. För att spela upp videofilmer i den så måste man vänta några sekunder (oftast inte mer) för att din iPhone ska hinna ladda ned lite av filmen för att kunna påbörja uppspelningen. Att klicka på Play-knappen direkt fungerar oftast inte för då har inte din iPhone inte hunnit ladda ned någonting av videoklippet (som är i mp4-format). Tänk på att videoklippens filer är ganska tunga och kan ta lite tid att ladda ned beroende på din telefons uppkopplingshastighet. Detta är inget onormalt.

Dessutom har vissa klagat på att testerna inte är gratis. Grejen är den att de 20 senaste testerna listas i vår iPhone-app och merparten av dessa är gratis. De som är gratis är markerade med  så det går inte att missa dem. De tester som kostar 20 kronor är de tester som är mest färska och därmed kostar 20 kronor att ladda ned på teknikensvarld.se eller tillgängliga i tidningen för 59 kronor. Observera att alla tester är gratis för prenumeranter av tidningen Teknikens Värld, oavsett om de läses i tidningen eller laddas ned via teknikensvarld.se eller via iPhone.

Alla våra tester är i PDF-format och laddas ned via din iPhones webbläsare (Safari). Våra omfattande tester (som oftast är 15-20 sidor i tidningen) är omöjliga att presentera i sin helhet i en iPhone-app. Ett test består av mängder av bilder, sidor efter sidor med text, tabeller, chassiteckningar på bilarna och mycket mer. Allt detta är inte möjligt att presentera rättvist direkt i en iPhone-app.

Läs mer

Externa länkar

Teknikens Värld på iTunes Store (app)

Teknikens Värld på iTunes Store (podcast)

Teknikens Värld på Twitter

Teknikens Värld på Facebook

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!