090828-tv8-tv-aob-sasong3

Teknikens Värld tillbaka i tv-rutan – nu en hel timme

Måndag 31 augusti 22.00 fortsätter succéprogrammet Teknikens Värld – Allt Om Bilen på TV8. Nytt för säsongen är att programmet blir dubbelt så långt – en hel timme.

Efter att ha tillhört de tre mest populära programmen på TV8 under både hösten 2008 och våren 2009 har det nu blivit dags för Teknikens Värld – Allt Om Bilen att växla upp. Höstens 14 avsnitt blir en timme långa, alltså dubbelt så mycket bil-tv som tidigare.

– Det blir extra kul eftersom vi då kan få med en klassisk bil i varje program, träffa en känd person och dessutom ett konsumentinslag varje vecka, säger chefredaktör Daniel Frodin.

Precis som tidigare tar Jonas Borglund hand om begagnatinslagen, Hans Hedberg och Linus Pröjtz delar broderligt (förhoppningsvis) på sportbilsreportagen. Konsumentdelen tar Mikael Stjerna hand om medan Daniel Frodin gör nybilstesterna och leder programmet. Frilansande biljournalisten Bengt Dieden tar sig varje vecka an en klassisk bil. I varje program kommer också en känd svensk person att berätta om sitt förhållande till sin egen eller andras bilar.

– Med de konsumentreportage vi planerar just nu ska vi försöka göra bilägandet mer förståeligt men också lite mer lustfyllt, säger konsumentreporter Mikael Stjerna.

Nytt för säsongen är också att produktionsbolaget Eyeworks ansvarar för produktionen. Ny producent blir Hans Fahlén.

– Det är oerhört kul att jobba med det här programmet eftersom det både förmedlar drömmar och mycket känslor men framför allt är ett väldigt konsumentinriktat bilprogram, och det har saknats i den svenska tv-tablån i många år nu, säger Hans Fahlén.

Ny sändningstid blir 22.00 på måndagar från och med den 31 augusti. Precis som tidigare kommer också reportage från aktuella bilmässor, provkörningar av både framtida bilteknik och annorlunda fordon att vara en del av Teknikens Värld – Allt Om Bilen.

– Tv-programmet är som ett litet smakprov av vad tidningen erbjuder. Tv-mediet är inte så bra på att kommunicera komplicerad fakta i stor omfattning, men känslor och korta fakta går bra, och det försöker vi ta fasta på, säger Daniel Frodin.

I första programmet den 31 augusti bjuds det bland annat på Audi R8 V10, Barbro ”Lill-Babs” Svensson berättar bilminnen och Mercedes E-klass granskas i nybilstestet.

Varje måndag 22.00 på TV8

Omkring 80 procent av svenska folket kan få in TV8. Är du osäker på om det går hemma hos dig kan du kontakta din tv-leverantör så får du hjälp. Programmen visas i efterhand på www.teknikensvarld.se och på www.tv8.se.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!