100208-toyotahilux afrika Foto: patrik lindgren.076-1453001.patrik.lindgren@teknik

Teknikens Världs Toyota Hilux skänks till Afrika

I dag gick startskottet för en resa av det större slaget. Teknikens Världs Erik Gustafsson gav sig i morse iväg mot Kongo-Kinshasa för att lämna över vår gamla Toyota Hilux. Följ hela resan via bloggen!

Teknikens Världs Erik Gustafsson med tre vänner har nu styrt kosan mot Kongo-Kinshasa i Afrika. En resa på cirka 1 500 mil utslaget på knappt tre månader. I början av maj väntas gänget vara tillbaka i Stockholm.

Anledningen till denna mastodontresa är att vi beslutade att skänka vår gamla foto-pickup till Pingstmissionens sjukhus i kongolesiska staden Lemera. De behöver fordon av olika slag och då tänkte vi att vi kan bidra med ett.

Resan som i dag är påbörjad går genom Europa ned till italienska Genua där färja väntar för överfart till Tunis i Tunisien. Därefter är det bilresa genom Afrika som väntar. Länderna som ska passeras är Tunisienm, Libyen, Egypten, Sudan, Etiopien, Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania och Kongo-Kinshasa.

Resan har redan blivit uppmärksammad och Erik och hans vänner blev i morse intervjuade av TV4:s Nyhetsmorgon, ett inslag du kan se här nedan.

Följ resan på bloggen

Du kan följa resan via bloggen där Erik kommer att skriva så ofta han kan. Där berättar han om upplevelser och händelser på vägen och publicerar även bilder. Bloggen hittar du på www.teknikensvarld.se/afrikaresan.

Du håller enkelt reda vad som händer under resan via puffen här till höger på teknikensvarld.se. Puffen är markerad med blekgul bakgrund för att du lätt ska hitta den.

Du kan också prenumerera på ett rss-flöde för att verkligen inte missa något av det Erik bloggar om på resan.

Första inlägget i bloggen har Erik redan skrivit. Där kan du läsa mer ingående om resan och du hittar blogginlägget här.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!