Tesla-aktien faller efter brand

Teslas börsvärde har rasat sedan en uppmärksammad brand i en Model S tidigare i veckan. Men det är ännu oklart vad som fick bilen att börja brinna.

Efter en lyckad lansering av Model S har Tesla nu stött på en rejäl motgång i USA. I tisdags publicerades en film på youtube där man kan se en Tesla Model S som står på en motorvägsavfart i delstaten Washington och brinner kraftigt. Filmen och uppmärksamheten som följde har fått Tesla-aktien att falla kraftigt, från 193 dollar i tisdags till 173 dollar i går. På två dagar minskade Teslas börsvärde med 16 miljarder svenska kronor.

 Vad som fick Teslan att börja brinna är dock ännu oklart. Tesla har gått ut med ett officiellt uttalande i USA där man säger att bilen körde på ett stort metallobjekt som låg mitt på vägen och orsakade stora skador på bilen. Föraren svängde av motorvägen och stannade, därefter ska bilen ha börjat brinna kraftigt. Tesla understryker dock att branden isolerades till en av de 16 batterimodulerna och att bilens konstruktion hindrade branden från att sprida sig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!