Tesla återkallar 123 000 bilar – riskerar fel på servostyrningen

Tesla återkallar 123 000 bilar av sedanen Model S tillverkade före april 2016. Anledningen är att bultar i styrsystemet riskerar att rosta.

Bultarna hör till servostyrningen och ska rosta om de utsätts för vägsalt i kalla klimat. Tesla ska ha uppmärksammats på problemet sedan flera Teslaägare klagat i olika internetforum, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Effekten av de rostande bultarna ska vara att det blir tyngre att svänga vid lägre hastigheter.

”Vi har observerat onormal korrosion på servostyrningsbultarna, men endast i mycket kalla klimat, särskilt i de där det ofta används vägsalter bestående av kalcium eller magnesium snarare än natriumklorid (bordssalt)” skriver Tesla i ett mejl till sina kunder.

Enligt Tesla själva har inga olyckor eller incidenter kunnat kopplas till de rostiga bultarna, och företaget ser återkallelsen som en säkerhetsåtgärd. Att byta ut komponenten ska ta drygt en timme och sammanlagt berörs ungefär 123 000 Model S spridda över hela världen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!