Tesla återkallar alla sålda Model S

Tesla Motors ska snart genomföra företagets största återkallelse någonsin. De har funnit att bilbältena kan vara felmonterade och nu ska drygt 90 000 Model S in på verkstad för koll och eventuell åtgärd.

En kund i Europa rapporterade för två veckor sedan in till Tesla att bältet på passagerarsidan fram i dennes Model S lossnade när personen i sätet vände sig om för att prata med passagerarna i baksätet.

Incidenten har nu lett till att Tesla återkallar alla sålda Model S, oavsett modellversion, sedan modellanseringen 2012, totalt drygt 90 000 bilar. Man ska redan ha hunnit gå igenom 3 000 bilar och sett över produktionen, dock utan att hitta samma fel.

Felet sägs vara två en bult mellan förankringsplattor i bälteskonstruktionen som inte var korrekt monterad. Inga olyckor eller skador ska ha uppstått på grund av felet, men Tesla upplyser att om ett bilbälte är behäftat med felet så skulle det inte ge ett fullgott skydd.

Tesla råder nu sina kunder att boka tid på verkstad för en översyn bilbältena.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!