Tesla återkallar Model S

Efter översvallande omdömen och stark försäljning tvingas Tesla återkalla sin sedanmodell Model S. 1 200 bilar kan ha bristande infästning av baksätesryggen.

Liksom många andra biltillverkare har även amerikanska Tesla nu drabbats av en återkallelse. 1 228 exemplar av Model S tillverkade mellan 10 maj och 8 juni i år återkallas på grund av ett fel i infästningen av vänster baksätesrygg. Det var en av Teslas egna bilkonstruktörer som upptäckte att fästet som håller baksätesryggen fast i uppfällt läge kan lossna från karossen om det utsätts för stora påfrestningar.

 De bilar som byggs nu har en annan typ av infästning och Tesla säger sig inte vara medvetna om att fästet har lossnat i någon av de bilar som rullar ute på vägarna. Tesla kommer nu att kontakta alla berörda ägare och hämta bilarna, åtgärda felet och sedan lämna tillbaka dem.

Bortsett från återkallelsen har Tesla Model S fått en bra start. Flera amerikanska motortidningar har utsett den till årets bästa bil alla kategorier och Tesla har fått omkring 19 000 beställningar på Model S, varav 10 000 redan är levererade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!