Tesla Model S

Tesla går med vinst och Model S har kommit till Europa

Det går bra för Tesla. Den senaste resultatrapporten visar att Tesla levererade 5 150 exemplar av Model S i Nordamerika under årets andra kvartal. Och nu har den första bilen levererats i Europa.

Under gårdagen släppte Tesla Motors sin rapport som visar hur det gick under andra kvartalet i år. Under perioden april–juni sålde Tesla 5 150 exemplar av Model S, vilket är på nivå med konkurrenterna Nissan Leaf och Chevrolet Volt och en liten ökning från första kvartalets 4 900 sålda bilar. Det betyder att det i dagsläget rullar runt omkring 13 000 Model S, varav de allra flesta finns i Nordamerika. Under andra kvartalet hade Tesla en nettoinkomst på 26 miljoner dollar, cirka 169 miljoner kronor.

 Teslas grundare och vd Elon Musk kommenterar rapporten med att målet nu är inställt på att öka produktionen för att leverera bilar till resten av världen. Tesla har i veckan börjat leverera bilar till Europa och den allra första levererades till sin europeiska kund i går. Det var norrmannen Frederic Hauge som kunde hämta ut sin Model S Signature Eidtion i Teslas showroom i Oslo. Tesla räknar med att leverera omkring 800 bilar i Norge innan året är slut. Näst på tur i Europa står Schweiz och Nederländerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!