Tesla Model 3 avslöjad via australisk TV

En lermodell till vad som ska bli Teslas kommande mindre modell, Model 3, visas i ett inslag i australisk TV. Förvisso under skynke, men som även delvis dragits bort. Är det första glimten vi får av Teslas nya folkbil.

Tesla Model 3, som också är den tredje volymmodellen (Tesla Roadster oräknad) från det kaliforniska elbilsföretaget, är tilltänkt att visas i konceptform tidigt nästa år. Redan nu har dock en del av modellens formgivning läckt ut, genom ett inslag i australiska TV-programmet ”60 minutes”.

Programinslaget, som handlar om bilmärket och dess grundare Elon Musk, visar ungefär en fjärdedel av en lermodell under ett svart skynke, och vi kan se att bilen delar en rad designdrag med sina större syskon Model S och Model X.

Det kan förstås hända saker med utseendet än, ibland görs ett flertal fullskaliga lermodeller för att undersöka hur formgivningen fungerar. Men faktum att det ändå finns fullskaliga lermodeller säger att utvecklingen av Model 3 kommit en bit på väg. Planen är att modellen ska presenteras i produktionsversion 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!